BakgårdFremdriftsplanTakterrasserTakutbygging

Byggemøter og fremdrift – takterrasser, bakgård og leiligheter.

Det er denne uken (uke 24) avholdt to byggemøter hvor det er kommet flere avklaringer på fremdrift av både leiligheter og tak/bakgård.

 

Leiligheter

Leilighetene kommer trolig til å komme i mål til tidligere signalisert tid, som er oktober, selv om de ligger noen uker etter skjema per i dag. Det er deres mål. At de ligger etter skyldes blant annet uvanlig lang saksbehandling når det kommer til IG (tillatelse til igangsettelse) for de 4 nye private takterrassene.

De vil gire opp aktiviteten i sommer for å komme i mål. De er selvsagt ikke interessert i å selge sine flotte nye utsiktsleiligheter i snøføyka.

Stillasene er også svært kostbart å ha stående. Tak over tak fjernes i de nærmeste ukene. To av de tidligere blokkerte terrassene skal nå ha fri tilgang til balkongen sin igjen.

 

 

Takterrasser og bakgård

I starten mente entreprenør at både bakgård og takterrasser kunne være ferdig innen fellesferien. Det når de dessverre ikke.

Mye er allerede på plass, men selve planting av plen, busker og trær må vente til etter ferien da det enn så lenge ikke er vanntilførsel for å holde alt vedlike. Vi kan ikke risikere å investere i dette før ferien, da det er noe som kan bli ødelagt.

I følge prosjektleder er det grunnarbeidet som er tidkrevende. Plantingen er bare pynten og vil ta mye mindre tid.

Antatt ferdigstillelse av takterrassen i Sinsenveien er flyttet til 15. august. Styret er innstilt på å få til en løsning der alle får tilgang til taket over Sinsenveien når den står klar i midten av august.

Oppstart for takterrassen i Trondheimsveien vil være i september. Antatt ferdigstillelse av denne er i midten av oktober. Kommunen har nektet vår entreprenør å frakte materialer opp på taket med kran fra Trondheimsveien. Dermed har vi ikke fått materialene opp. Her må det komme en annen løsning på plass. Vinsj eller lignende. Dette blir løst, men ikke så raskt som vi alle har håpet på.

Går alt dette etter planen vil vi være i mål samtidig med både leiligheter og tak/bakgård slik som PBE har bedt om.

I bakgården begynner vi nemlig å få på plass det grunnleggende. Plen og ”pynt” tar mye mindre tid enn støpe- og grunnarbeid som nå pågår. Bakgården er beregnet ferdig i løpet av august.

 

 

Vannskader

Utbedring av de leilighetene som har fått vannskader vil starte rundt 19. juli forutsatt at det ikke påvises mer fukt. Dette testes i perioden 1-14. Juli. Alle dere dette gjelder blir fulgt opp individuelt. Bruk styremailen slik at vi har alt skriftlig dersom dere har spørsmål eller synspunkter rundt dette.