BakgårdTakterrasser

Bygging av takterrasser og gårdsrom

Takterrassene

Takterrassene består av jord, plen og planter. Plenareal har blitt hevet til brystning/rekkverk. Vi vår en «infinitiv» effekt da vi kan ligge på plenene og se utover den fantastiske utsikten. Rammeverket til plenen er bygget som en amfi for å skape gode sittemuligheter.

Det er benyttet kebony som er et vedlikeholdsfritt og varig tremateriale. Beplanting vil skape lune rom med god romfølelse som ivaretar behovet for private sammenkomster.  Stoler og bord er i miljøvennlig og vedlikeholdsfritt materiale. Vanningsanlegg vil sørge for frodig plen og flotte busker.

 

 

Gårdsrommet

Gårdsrommet er det som benyttes mest og som de fleste har innsyn til. Gårdsrommet er også handicapinngang for de fleste oppgangene. Det er derfor investert mest midler her.

Vi har brukt varig og vedlikeholdsfri betong som hovedelement. Vi har fått innslag av bjørkeskog som vil skape en helt spesiell atmosfære. Bjørkeskogen renser luften, demper vind og vil med sine hvite stammer være vakre året rundt. Et flott lysanlegg vil gi en trygg og brukervennlig adkomst til sameiet, men vil samtidig gi en ekstra dimensjon i forhold til den estetiske opplevelsen av gårdsrommet. Vi har avsatt et stort område for barna. Her blir det flotte lekeapparater for alle aldre. Gummibelegg vil sørge for sikkerhet og dempe støy.

Vi får mange gode møteplasser. Amfi langs rampe og sittegrupper i syd og på den store plenen. Flaggstang og feste for juletre er også med. Det tilrettelegges for snøsmelteanlegg i gangarealer samt under lekeplassen.